keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kesäkurpitsalasagne

Noniin, tämä on nyt ensimmäinen ruoka jota testaan. Ajattelin poimia reseptit enimmäkseen täältä, mutta varmasti muualtakin ja onhan mulla itsellänikin aikamoinen liuta eri ruokaohjeita! Tämä on kuitenkin poimittu äskeisen linkin takaa.

Eli kaupasta lähti mukaan tällaisia juttuja:


Eli mitä tarvii:
-sipulia, valkosipulia (jos tykkää)
-kesäkurpitsa
-jauheliha (itse käytän aina paistijauhelihaa)
-mozzarella-juustoraastetta
-kuohukermaa (itse laitoin sen tilalle creme fraichea!)
-tomaattimurskaa
+ vaikka ohjeissa ei puhuttu mitään munakoisosta, niin itse laitoin myös sitä yhden kerroksen (toimii!)

Eli lähinnä sivuilla olevaa ohjetta noudattaen, mutta myös hieman itse soveltaen.

Ensin jauheliha ruskistetaan, lisätään sipulit sekaan ja maustetaan oman maun mukaan. Itse laitoin pippurisekoitusta, vähän suolaa sekä chilimaustetta. Sitten tomaattimurska sekaan!


Kesäkurpitsat leikataan ohuiksi siivuiksi (juustohöylä on erinomainen tätä varten!) ja niitä sitten ladotaan vuorotellen jauhelihan kanssa vuokaan. Vuoka on hyvä pohjustaa öljyllä ja aloittaa kerroksella kesäkurpitsaa. Päälimmäiseen kerrokseen kaadetaan kerma (tässä tapauksessa se creme fraiche) ja lopuksi kuorrutetaan juustoraasteella. Itse laitoin juustoraastetta hieman myös kerroksien väliin.

Ruokaa pidetään uunissa 175 asteessa noin. 45min-1h. Uunista ottamisen jälkeen on hyvä antaa ruoan hieman "vetäytyä" ennen syömistä. Tässä vielä linkki itse reseptiin, jos joku kiinnostui. Siellä on lisäksi kommentteja muilta tätä ruoka-ohjetta kokeilleilta.

Tässä lopputulos:


Haha, joo juusto ehkä hieman tummui liikaa..


Vaikkei ruoka ulkoapäin kovin herkulliselta näytäkkään, niin voin kertoa että kyllä se MAISTUI herkulliselta. Tätä teen aivan varmasti uudestaankin! Ruokaa on vielä niin iso määrä, eli sitä riittää useamman päivän :)

2 kommenttia:

noora eronen kirjoitti...

Mulle ainakin naytti varsin herkulliselta :)! pitaa itsekin kokeilla!

Anni kirjoitti...

Noora: Mua jotenkin häiritsee toi vähän liikaa tummunut juustokuorrute :D mutta kokeile ihmeessä! Ei välttämättä niin hyvää kun oikea lasagne, mutta erittäin hyvä vaihtoehto! :)