maanantai 29. elokuuta 2011

Ihonhoito

Mä opiskelen siis kosmetologiksi, joten ihonhoito on henkilökohtaisesti mulle aika tärkeä asia. Iho on ihmisen suurin elin, joka vaatii päivittäistä huolenpitoa. Ihon kunnosta huolehtiminen on yksi tärkeä osa kauneutta. 
Ei riitä, että ihoa hoidetaan ulkoisesti, vaan pitää keskittyä myös sisäiseen huolenpitoon esimerkiksi oikeanlaisella ravinnolla, josta saa tarpeeksi erilaisia Vitamiineja ja hivenaineita. Myös runsas veden juonti on tärkeää! Huolehdi myös, että saat riittävästi unta.
Ihon ulkoisen hoitamisen peruspilarit ovat mielestäni puhdistaminen ja kosteutus. Mulla itselläni on aika rasvainen sekaiho, mutta kosteutan kasvojen ihoani niille sopivilla tuotteilla. On tärkeää, että ihoa hoidetaan juuri omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla, eli oman ihotyyppinsä tiedostaminen on tärkeää! Erilaisia ihotyyppejä ovat: normaali iho, kuiva iho, rasvainen iho ja sekaiho. Herkkä iho ei ole ihotyyppi, koska mikä tahansa näistä ihotyypeistä voi olla herkkä (esim. vääränlaisista ihonhoitotuotteista johtuen).Itselläni on tietyt kasvojenhoitotuotteet joita käytän päivittäin. Nämä ovat:


1. Cliniquen kasvovesi oily/grasse TAI 2. L`orealin Triple active balance -kasvovesi normaalille ja sekaiholle 3. Cliniquen kasvosaippua/geeli rasvaiselle sekaiholle 4. Cliniquen kosteusvoide rasvaiselle/sekaiholle 5. RVB natura voide silmien ympäryksille ja huulille

Nämä tuotteet sopivat siis juuri MINUN iholleni, eli jokaisen iholle ovat ne omat, toimivat tuotteensa. Vartalonhoito onkin sitten oma aiheensa, josta teen myöhemmin oman postauksen :)

Ei kommentteja: