keskiviikko 31. elokuuta 2011

Rento fiilis

Tänään tehtiin koulussa koko päivä kasvohoitoja toisillemme! Ihanan rentouttavaa :) Ihon puhdistuksella aloitettiin, eli poistettiin meikit silmämeikkiä myöten. Sitten kasvoille laitettiin lämpökompressit, eli lämpöiset kääreet lämmittämään kasvojen ihon ja avaamaan ihohuokoset. Kasvojen iholle tehtiin ihoanalyysi, jonka jälkeen iho kuorittiin sille sopivalla tuotteella. Kuorinnan jälkeen levitettiin kosteuttava naamio. Käytiin siis kasvohoidon alkeet läpi, ei siis mitään sen erikoisempaa vielä toistaiseksi. Hoidon jälkeen iho oli kuitenkin ihanan raikas, puhdas ja pehmeä. Vielä ei mekaaniseen puhdistukseen asti päästy, mutta odotan innolla sitä, milloin saadaan komedoraudat sun muut käyttöön!

Ja jos jollain on jotain kysyttävää kosmetologiksi opiskelusta tai itse alasta, niin vastailen
mielelläni. Myös ihonhoitoon ja meikkaukseen liittyviin kysymyksiin vastailen parhaani mukaan,
joten antakaahan tulla!Ihon kuorinta on muuten tärkeä juttu! Se poistaa vanhan ihosolukon, kirkastaa ja ihosta tulee pehmeämpi ja sileämpi. Myös ihonhoitotuotteet imeytyvät helpommin ihoon, jota kuoritaan säännöllisesti. Kuorintojen väli riippuu ihotyypistäsi. Rasvaista sekaihoa voi hyvinkin kuoria 1-2 kertaa viikossa, kun taas kuivaa ihoa harvemmin. Kuorinta-aineitakin on erilaisia: rakeellisia (jotka tarkoitettu enimmäkseen rasvaisen ja sekaihon kuorintaan) ja voidemaisia (esim. kuivaan ja akneihoon). Ihon kuorimista kannattaa kuitenkin välttää, jos ihosi on erittäin kuiva, ärtynyt tai hyvin ohut. Myös tietenkin tulehdukset, ihosairaudet tai vahva couperosa estää ihon kuorimisen.

Itse käytän ihon kuorimiseen Garnierin kuorintanaamiota, joka soveltuu myös meikin puhdistukseen ja pelkäksi kasvonaamioksikin TAI mahtavaa Rvb One Care face -kuorinta-ainetta, joka sopii kaikille ihotyypeille! 
Naamiona saatan käyttää Lumenen syväpuhdistavaa turvenaamiota TAI jos kaipaan erityistä kosteutusta (erimeskiksi talvisin), niin levitän kasvoille Biothermin tehokosteuttavaa naamiota, joka todellakin myös kosteuttaa!Mä olen henkilökohtaisesti varsinainen kosmetiikkafriikki, eli multa löytyy kosmetiikkaa, ihonhoitotuotteita sun muita ihan joka lähtöön! Voisinkin jossain vaiheessa tehdä joitakin tuotearvioita erilaisista ihonhoitotuotteista.

Mutta nyt, kysykää ihmeessä jotain kosmetiikkaan tai kauneudenhoitoon liittyvää! Vastailen mielelläni :)

-Anni

8 kommenttia:

sussu kirjoitti...

Sun blogista tulee varmasti mielenkiintoinen seurata sillä itseänikin kosmetologin ammatti kiinnostaisi : )
Missä opiskelet? Pidätkö paikasta?

Anni kirjoitti...

sussu: Kiva juttu! Hae ihmeessä kosmetologiksi jos ala kiinnostaa:) mä itse opiskelen Suomen kosmetologikoulussa. Koulu on yksityinen, eli siis myös maksullinen. Tosin kestää vain 1,5vuotta! :) mä oon tykänny kyllä tosi paljon :)

Anna kirjoitti...

Joo hei semmonen postaus missä arvioisit erilaisia kosmetiikka-aineita ois tosi kiva! :)

Anni kirjoitti...

Anna: Sellaisen ajattelinkin tehdä heti nyt alkuviikosta! Täytyy vain miettiä mistä
Tuotteista aloittaisin:D

Hanilo kirjoitti...

Mulla on ollut tuota lumenen arctic touch kuorintavoidetta ja oon tykännyt tosi paljon! Sellanen postausehdotus tuli mieleen, että kertoisit mitkä on sun lempituotteita kosmetiikassa. :)

Anni kirjoitti...

Hanilo: Joo se on kyllä hyvää! Kiitos ideasta! voisin toteuttaakkin sellaisen ihan tässä lähiaikoina :)

Anonyymi kirjoitti...

mäki kävin koulua tuossa samassa koulussa ! :)

Anni kirjoitti...

Anonyymi: Kiva juttu! Nythän koulu on uudistunut kun rehtori vaihtui. Se on siis rempattu, ja ainakin ripsien pidennykset, kynsien geelaukset ja suihkurusketus on tullu opinto-ohjelmaan uudistusten jälkeen :)