torstai 6. lokakuuta 2011

Matkapohdintoja

Mun oli vielä pakko palata blogin puolelle kertomaan, että mulla on tosi kova matkakuume (kelläpä ei tähän aikaan vuodesta)! Onkin ollut suunnitelmissa joku ihana lomamatka, joka sijoittuisi siis talvilomalle. Kreikka on maana todella ihana ja se onkin tullut mulle hyvin tutuksi, siellä on nimittäin tultu käytyä useaankin otteeseen ja tulen varmasti vielä monta kertaa käymään! Harmi vain, ettei lomakausi Kreikassa sijoitu talvilomien ajalle. Kokoan tähän kuitenkin muita erittäin hyviä vaihtoehtoja:

Costa Adeje, Teneriffa:


 "Viihtyisässä, Playa de las Américasin kupeessa sijaitsevassa hyvin hoidetussa Costa Adejessa kaikki on lähellä ja lomailu helppoa. Rantaa myötäilevää kävelykatua reunustavat eri maiden keittiötä edustavat mukavat ruokapaikat ja pikkuliikkeet. Vaikka Costa Adejen rauhallinen tunnelma on kuin luotu rentoon lepolomaan, ei liikunnanystävänkään aika tule pitkäksi. Lomakeskuksen ympäristössä sijaitsee myös neljä tasokasta golfkenttää."Langkawi, Malesia:


"Langkawin saariryhmä on kuulu luonnonkauneudestaan. Viihtyisät hotellimme sijaitsevat saariryhmän pääsaarella Pulau Langkawilla, hyvinhoidettujen hiekkarantojen äärellä ja yksi hotellimme läheisellä rauhallisella pikkusaarella. Hotellien edustoilla nautitaan hyvistä rantapalveluista ja vesiurheilumahdollisuuksista. Golfaajaa kutsuvat kaksi tasokasta 18-reikäistä kenttää, shoppailijaa verovapaat myymälät.Saaren pienen, sympaattisen pääkaupungin Kuahin viikoittaisilla markkinoilla aistii paikallisen elämänmenon, jolle antavat oman värinsä saaren eri kansallisuudet: malaijit, kiinalaiset ja intialaiset. Heidän vaikutuksensa näkyy myös Langkawin ravintoloiden herkullisessa kirjossa."


Arabiemiirikunnat, Dubai:


"Dubain viehätys syntyy vastakohdista: beduiiniperinteistä ja muotimaailman trendeistä, loistoautoista ja kameliravien kiihkeästä tunnelmasta, minareettien ruokouskutsuista ja hotellien kansainvälisestä iltaelämästä, kulta-soukeista ja valtavista ostoskeskuksista. Niistä kuuluisimman, Mall of the Emiratesin sisään mahtuu jopa laskettelukeskus! Tammi-helmikuisten Shopping-festivaalien aikaan Dubai muuttuu todelliseksi ostoskeitaaksi.
Vuonna 1966 Dubaista löytyi öljyä ja aavikolle alkoi nousta loistelias kaupunki. Eikä kehitykselle näy loppua! Rakenteilla on mm. valtava huvipuistokeskittymä Dubailand ja Tiger Woodsin nimeä kantava golfkeskus. Dubain tasokkailla kentillä pelataan maailmanluokan turnauksia. Voit asua lomallasi Dubain keskustassa tai ranta-alueella tai voit lähteä omatoimilomalle etäämmälle Ras al Khaimahin emiirikuntaan, hyvien harrastusmahdollisuuksien äärelle. Jos valitset hotellisi kuululta Palm Jumeirah -saarelta, lomassasi on ainutlaatuista luksusta!" 

Egypti, Hurghada:


"Sukella pinnan alle tai nouse lasipohjaveneeseen – satumainen seikkailu Punaisellamerellä voi alkaa! Suojellut koralliriutat koreilevat kaikissa sateenkaaren väreissä. Onnekas saattaa nähdä vilauksen delfiineistä tai harvinaisista jättiläismerikilpikonnista. Puhtaista, kirkkaista vesistään tunnettuun Hurghadaan tullaan paitsi sukeltamaan ja snorklaamaan myös viettämään rentoa aurinkolomaa. Tasokkaiden hotellialueiden edustalla avautuu pitkä, hyvin hoidettu ranta. Lomakaupungin ulkopuolelta, El Daharista löydät halutessasi myös paikallisen elämänmenon – basaarit ja perinteisiä herkkuja tarjoavat ravintolat. Tällä lomalla ulottuvillasi ovat niin luonnon kuin ihmiskunnan arvokkaimpiin kuuluvat aarteet!"

Thaimaa, Phuket, Karon&Kata Beach:"Phuketin lounaisrannikolla kaikki on lähellä – hienohiekkaiset rannat, hyvät harrastus- ja ostosmahdollisuudet sekä mukavat ruokapaikat. Karonin pitkällä ja leveällä rannalla viihtyvät kaikenikäiset lomailijat. Auringonoton lomassa voi nauttia rentouttavasta thaihieronnasta. Lukuisissa ravintoloissa on tarjolla herkkuja niin Kaukoidästä kuin maailmalta. Merenherkut ovat täällä erityisen suositeltavia. Pienen valkohiekkaisen poukaman ympärille kasvaneen Katan tunnelma on Phuketin muita ranta-alueita rauhallisempi. Kaikki palvelut ovat kuitenkin kävelyetäisyydellä. Valitsitpa hotellisi Karonista tai Katasta, ulottuvillasi ovat Phuketin tasokkaat golfkentät sekä maailmankuulut sukellus- ja snorklausvedet, mm. korallipuutarhoistaan kuulut Rayan saaret – niihin voit tutustua Raya Diversin suomenkielisten sukellusoppaiden johdolla."

Sri Lanka:


"Kolme astetta pohjoista leveyttä, 82 astetta itäistä pituutta - monen Sri Lankan kävijän mielestä Eedenillä on tarkat koordinaatit. Intian vihreäksi helmeksi kutsutun saaren luonto lumoaa kauneudellaan. Rannikolla turkoosi meri huuhtoo kullankeltaisia autioita hiekkarantoja ja tuuli soi palmupuissa. Yltäkylläisen vehreässä sisämaassa eksoottiset linnut lehahtavat siivilleen, villinorsut vaeltavat vapaina viidakon uumenissa ja eksoottiset hedelmät kasvavat käden ulottuvilla valmiina poimittaviksi. Mahtavat vesiputoukset solisevat alas vuorilta, ja kukkuloita peittävät vihreän kaikissa sävyissä hehkuvat tee- ja mausteviljelmät. Majapaikkasi paratiisissa sijaitsee saaren länsirannikolla. Valitsitpa hotellisi KalutarastaBeruwelasta, Bentotasta tai Hikkaduwasta, asut lähellä upeita, luonnontilaisia rantoja ja paikallista elämänmenoa." 

Siinä nyt nopeasti poimittuja vaihtoehtoja Aurinkomatkojen sivuilta. Kohteita selaillessa matkakuume senkun kasvaa kasvamistaan! Voi olla, että täytyy käydä vielä läpi kohteet, joissa lomakausi alkaa huhti-toukukuun aikaan, silloin vaihtoehtoina olisi mm. Bulgaria, Espanja, Italia, Kreikka, Ranska ja Turkki!

(Toivottavasti tuleva matkakumppanini myös lukee tämän; siitä vain katselemaan vaihtoehtoja!)

Nyt loppuillaksi tv:n ääreen!

-Anni

Ei kommentteja: